Aangepaste regels rijexamen.

Veilig examen doen: CBR corona maatregelen.

Veilig praktijkexamen doen: Ieders gezondheid staat voorop. Daarom heeft het CBR haar huisregels tijdelijk aangepast.

Ze hanteren in alle examencentra strenge hygiënevoorschriften en maken in de voertuigen gebruik van mondkapjes voor examinatoren en kandidaten Het CBR verstrekt de mondkapjes.

Tijdens de meeste praktijkexamens is anderhalve meter afstand houden niet mogelijk. Daarom stelt het CBR vóór het examen vijf gezondheidsvragen aan de kandidaat. Antwoorden de leerling op alle vragen ’nee’, dan gaan ze rijden.

Het CBR vraagt alle instructeurs om deze vragen ook te stellen voorafgaand aan het examen. Heeft een kandidaat vlak voor het examen ziekteverschijnselen? Dan kunt u via onze klantenservice het examen zonder extra examenkosten verplaatsen naar een later moment.

Het ontvangstgesprek op onze examenlocaties is voorlopig buiten. De kandidaat wacht bij het examenvoertuig en de examinator komt naar hem toe.

De instructeur mag helaas niet bij het examen aanwezig zijn. Wel kan de opleider het eindgesprek volgen via de mobiele telefoon van de kandidaat. De kandidaat belt in dat geval de instructeur. De telefoon van de instructeur staat hierbij op ‘mute’. Dit zorgt voor rust in de examenzaal.

Dit zijn de vragen die het CBR aan de leerling stelt en daarmee bepaalt of het examen kan doorgaan.

  1. Had je een van de volgende klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, neusverkoudheid, koorts van 38⁰C of meer, benauwdheidsklachten?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot of gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
  4. Heb je een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand met corona?